Alla eldar inte med ved

Att använda sig av en trevlig eldstad i sitt hem är något många av oss vill göra, men att installera en skorsten är inte alltid det enklaste. En öppen braskamin där elden syns tydligt och skapar den här positiva stämningen i ert hem är något helt fantastiskt med det sprakliga ljudet och de gula lågorna. Att bygga en öppen braskamin är tidskrävande, omständligt och dyrt i flera fall, är det för att värma upp huset på ett billigt alternativ rekommenderar vi självklart en braskamin tillsammans med en prenumeration av ved från oss.

Men om ni inte eftersträvar en primär värmekälla utan söker en mysfaktor kanske ni ska kolla lite på etanolkaminer. Vad är en etanolkamin? det låter lite fjantigt och löjligt men i själva verket är det en kamin som använder bioetanol som bränsle istället för ved. De brinner under en låg tid och brinner utan ljud, och avger lite värme men inte i samma utsträckning som en braskamin. De har en dyrare driftkostnad och kräver ingen skorsten. Den stora fördelen med en etanolkamin är att de är enklare att installera jämfört med en braskamin, billigare startkostnad, dyrare att värme huset med. Om ni är intresserade av att veta mer om etanolkaminer kan ni kolla lite hos eldstadsfabriken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Andra Inlägg

Alla eldar inte med ved

Att använda sig av en trevlig eldstad i sitt hem är något många av oss vill göra, men att installera en skorsten är inte alltid

Läs Mer »

Lite historia och information om julgranar

En julgran är ett barrträd som man har dekorerat med julepynt. I Sverige använder vi vanlig gran och ädelgran även kallad kungsgran som julgranar. Idag är det inte ovanligt att man ser julgranar både inomhus och utomhus på offentliga torg där det kan stå granar på nästan 10 meter. Traditionen med julgranar har funnits i cirka 600 år och har sitt ursprung från Tyskland under 1400-1500 talet.

Läs Mer »